Welke muziek gebruik jij?

augustus 30, 2016

Op een bruiloft maakt muziek de sfeer. Het is niet het eerste waar aan gedacht wordt, maar toch is dit slim om in je to-do-list op te nemen. Ga je voor een klassieke sfeer, of wil je er meer een feestje van maken? En op welke momenten is het eigenlijk gebruikelijk om muziek te draaien?

Live muziek of toch niet?

Een afweging die je als bruidspaar moet maken is of je jullie favoriete liedjes live gezonden wilt hebben, of dat je gewoon het nummer opzet. Het beste is om goed research te doen naar livebands en goed te luisteren of zij de emotie die jullie bij de nummers voelen goed kunnen overbrengen. Als een liveband niet bevalt, moet je er namelijk wel de hele avond naar luisteren. Een andere optie is om hier een DJ te boeken.

Tijdens de ceremonie

Als iedereen klaar zit en de bruidegom voor het altaar staat, is het gebruikelijk dat er op de achtergrond zachte muziek speelt. Ondertussen zijn de gasten nog een beetje aan het praten en zal de zaal wat rumoerig zijn. Je wilt natuurlijk wel dat als de bruid komt oplopen, de aandacht wordt getrokken en er wordt opgemerkt dat er iets gaat gebeuren. Je kunt kiezen om het meest herkenbare muziekje te gebruiken ‘daar komt de bruid’. Bij de eerste toon zal al worden oipgemerkt dat het tijd is om de ceremonie te beginnen. Vind je dit wat ouderwets? Kies dan een eigen nummer, maar zorg dat deze hard genoeg wordt ingezet zodat het wordt opgemerkt en het loopje van de bruid niet onopgemerkt blijft. Ook na het ja-woord en het einde van de ceremonie is het aan te raden een nummer te spelen.

Onder het diner

Terwijl je gasten aan het eten zijn, is het wel lekker als er op de achtergrond een muziekje speelt. Dit kan dus een liveband zijn, of gewoon een afspeellijst. De mogelijkheden zijn hier groot. Stellen jullie samen een playlist samen? Laat je dit over aan de band of bruiloft dj? Of zorg je voor muziek in het thema van de bruiloft?

De openingsdans en het feest

Een ander belangrijk moment op een bruiloft is de openingsdans. Hiermee maken jullie als vers bruidspaar jullie eerste dans als man en vrouw. Soms wordt er ook gekozen voor de bruid die met haar vader danst. Kies hiervoor een nummer dat voor jullie beiden veel betekent. Na deze dans is de dansvloer voor iedereen geopend en kan het feest beginnen. Vaak is het nu de beurt van een DJ om de muziek te regelen. Deze moet precies kunnen zien en aanvoelen wat voor muziek nodig is om het feestje lekker te laten doorgaan.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

© 2019 - Bruidsarsenaal - Brought by hootsuite.com