Bruidscatering

oktober 8, 2012

Catering

De catering helpt bij het organiseren van al het etenswaar dat genuttigd kan worden tijdens de bruiloft. Vanaf de receptie tot aan het allerlaatste toetje zal de catering helpen met het organiseren en regelen van het etenswaar.

Iedere bruiloft is natuurlijk anders, de ene bruiloft heeft geen catering geregeld, en de andere bruiloft wel catering geregeld. De ene bruiloft heeft geen hapjes en drankjes, en bij de andere bruiloft regelen de verloofden zelf de catering of laten dit verzorgen door vrienden, familie of een professioneel bedrijf. We gaan er van uit dat er wel catering aanwezig is op de bruiloft. Kijk op de trouwen startpagina voor meer informatie over de catering.

De catering is een traditioneel onderdeel van de bruiloft. Het is gewoonlijk dat nadat de ringen zijn uitgewisseld, de bruidstaart aangesneden wordt door de bruid en de bruidegom. Vroeger werd deze bruidstaart gegeven door de uitgenodigden. De bruidstaart stond symbool voor een vruchtbare basis. De bruidstaart kent allerlei tradities, onder andere ook het gezamenlijk aansnijden van de taart door de bruid en bruidegom. Ook bestaan er tradities waarin de bruid en de bruidegom elkaar het eerste stukje taart voeren.

Sommige bruiloften hebben de catering zo geregeld dat er na de bruidstaart nog meer hapjes en drankjes tevoorschijn komen. Hier kunnen de genodigden dan vrij de hapjes en drankjes afpakken.

Er zijn vee verschillende bedrijven die deze catering kunnen regelen. De catering kan dan bestaan uit de bruidstaart, maar ook uit de andere hapjes. De catering leverancier zal er vaak voor zorgen dat de hapjes en drankjes vers blijven, en dat ze ook tevoorschijn worden gehaald.

Tarieven

Over de tarieven van de catering kan niet veel worden gezegd. Eerst moet worden uitgezocht wat er allemaal geleverd moet worden, en hoeveel er geleverd moet worden. Wanneer allen de bruidstaart geleverd wordt, is dit natuurlijk goedkoper dan als er ook allerlei hapjes bij moeten worden verzorgd door de catering. De catering wordt gebruikelijk zes maanden voor de bruiloft geregeld.

Proeven

Het is gebruikelijk dat de verloofden samen naar een catering bedrijf gaan, en hier verschillende hapjes en drankjes zullen voorproeven. Het is natuurlijk belangrijk dat het wel lekkere hapjes zijn die geserveerd worden. Er worden vaak ook al stukjes bruidstaart geproefd, om te kijken welke taart gekozen gaat worden.

© 2018 - Bruidsarsenaal - Brought by hootsuite.com